konference POTRAVINOVÝ ODPAD a cesty k jeho efektivnímu předcházení

konference POTRAVINOVÝ ODPAD a cesty k jeho efektivnímu předcházení

6. prosince 2021
Začátek události
6. prosince 2021 - 11:55
Konec události
6. prosince 2021 - 16:30
Místo konání
Online ze SOCRu ČR - U Prašné brány 1078 /1, 110 00 Staré Město

Jménem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR si Vás dovolujeme pozvat na konferenci z cyklu konferencí „za pět minut dvanáct“.

Akce se koná za finanční podpory Rady kvality ČR a můžete ji sledovat online ZDE.

Program:

11:45 – 11:55 – Přihlašování účastníků

11:55 – Slavnostní zahájení

– Silvana Jirotková, náměstkyně ministra, MPO a předsedkyně Rady kvality ČR

– Tomáš Prouza, prezident SOCR ČR

12:10 – Panel 1: Green Deal a pozice ČR k problematice potravinového odpadu

  1. Martin Štěpánek, ředitel Odboru potravinářského, Ministerstvo zemědělství: Green Deal a problematika plýtvání potravinami z pozice MZe
  2. Iveta Bošková, ÚZEI: Příprava ČR na reporting potravinových ztrát
  3. Tomáš Martoch, ECR Group: Aktivity ECR k omezování potravinového odpadu – návrhy globálních řešení
  4. Tomáš Prouza, SOCR ČR: Obchodníci v ČR: darování potravin a udržitelnost systému
  5. Anna Strejcová a Denisa Rybářová, Zachraň jídlo: Jak darovat zbylé pokrmy z jídelen
  6. Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR: Food waste – metodika k omezování potravinových odpadů v pohostinství
  7. Ondřej Černý, EFG Rapotín: Efektivní koncové řešení pro skutečný potravinový odpad

13:40 – 14:00 Moderovaná diskuze

14:10 – Panel 2: Způsoby využití potravinových přebytků jako cesta k eliminaci potravinového odpadu

  1. Veronika Láchová, ředitelka ČFPB: Využití potravinových přebytků jejich nejefektivnějším způsobem – to je za účelem jejich přímé lidské spotřeby
  2. Ján Kondáš, ředitel komunikace, Tesco Stores ČR: Různé aspekty potravinového odpadu a jeho eliminace jako součást udržitelného podnikání
  3. Petr Baudyš, Penny Market: Strategie diskontéra při řešení problematiky vzniku potravinového odpadu
  4. Martina Černá a Peter Daňo, Albert ČR: Trajektorie omezování plýtvání potravinami na úrovni prodejen Albert
  5. Vojtěch Havránek, TitBit: Alternativy využití nestandardního ovoce a zeleniny při jejich konverzi na kvalitní výrobky
  6. Daniel Gerbel, Technopek: Možný způsob využití pečiva a OZ pro konverzi potravinových přebytků – patentovaná technologie

15:40 – 16:00 Moderovaná diskuze a závěr