Dne 5. října 2023 odstartuje třetí řada speciálu úspěšného pořadu České televize Toulavá kamera TOULKY ČESKEM BUDOUCNOSTI.

Co přinese nová řada – nové zážitky a průmyslová odvětví

Již třetím rokem podnikáme společně s diváky prostřednictvím tohoto pořadu spoustu krásných cest po české krajině a poznáváme inovativní průmyslová odvětví (archív pořadu je dostupný na portálu iVysílání České televize).

Nová řada slibuje ještě více dobrodružství a poznání českého průmyslu. Co tedy můžeme očekávat? Diváci se mohou těšit na témata z oblasti českého průmyslu, která v pořadu nebyla dosud zmapována. Rada kvality ČR a MPO se podíleli na vzniku následujících epizod.  

  • Obuvnictví: podíváme se do světa českého obuvnictví, zmapujeme historii a současnost tohoto odvětví a představíme úspěšné firmy, které stojí za kvalitními českými botami. Připomenete si i nejslavnějšího českého ševce Tomáše Baťu a dopad jeho činnosti na český obuvnický průmysl.
  • Nábytkářství: diváci se dozví vše o tvorbě českého nábytku, prozkoumají výrobní procesy a inspirují se nejnovějšími designovými trendy.
  • Tiskový a papírenský průmysl:  co by byl svět bez tisku a papíru? Nová řada pořadu nás zavede do kouzelného světa papírenského průmyslu.
  • Obnovitelná energie: s ohledem na aktuální trendy se nová řada věnuje i obnovitelné energii. Ukážeme, jak české firmy přispívají k udržitelné energetické budoucnosti.
  • Polovodiče: v rámci této epizody pořadu prozkoumáme oblast polovodičů, který hraje klíčovou roli v elektronickém světě a jeho vývoj

Ale to není vše! Těšit se můžete na úspěšné firmy, podnikatele a vědce, kteří patří ke špičkám v daném oboru. Budeme mít příležitost nahlédnout do jejich pracovního života a dozvědět se, co je přivedlo k úspěchu.

Zajímaví hosté

V rámci jednotlivých dílů pořadu se můžete těšit na vystoupení ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely, předsedy Rady kvality ČR a zástupce vrchního ředitele sekce hospodářství Eduarda Muřického, 1. místopředsedy Rady kvality ČR Pavla Vinklera, ředitelky odboru sektorové expertízy a průmyslové politiky Lucie Krčmářové a zástupce vrchního ředitele sekce energetiky a jaderných zdrojů Reného Neděly. Neváhejte a vydejte se společně s námi na cestu po Česku budoucnosti. Pořad tradičně vznikl za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s Radou kvality ČR se zaměřením na Národní program Česká kvalita.

Nezapomeňte si čtvrteční premiéru označit ve svém kalendáři a připojit se k dobrodružství, které nás společně čeká!