V úterý 21. 6. 2016 byly na krajském úřadě vyhlášeny výsledky ve všech čtyřech kategoriích 3.ročníku soutěže Cena hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2015. První místa obsadil Systherm s.r.o., Gerresheimer Horšovský Týn spol. s r.o., Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov a Statutární město Plzeň.

Vítězové 3. ročníku soutěže Cena hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2015 převzali z rukou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse certifikát, koš s regionálními potravinami a od Regionální Hospodářské komory Plzeňského kraje obrazy, které byly malovány klienty z Denního stacionáře Človíček s mentálním a tělesným postižením.

Vedle neustálého navyšování výroby a tvorby zisku je dobře, že se v našem regionu najdou firmy, které se chovají odpovědně a přispívají tím k tomu, že Plzeňský kraj dlouhodobě patří k nejlepším místům pro život a je považován za oblast s dobrou podporou investic pro rozvoj podnikání,“ uvedl při slavnostním vyhlášení výsledků hejtman Václav Šlajs. „Těší mi každoročně se zvyšující zájem o soutěž Cena hejtmana za společenskou odpovědnost, a že můžeme vyhlásit vítěze ve všech kategoriích,“ dodal.

Kategorie Veřejný sektor – obce:

  1. Statutární město Plzeň
  2. Břasy
  3. město Přeštice

Kategorie Veřejný sektor – ostatní:

  1. Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov
  2. Bolevecká základní škola Plzeň
  3. Fakultní nemocnice Plzeň

Kategorie Podnikatelský sektor – do 250 zaměstnanců:

  1. Systherm s.r.o.
  2. Skřivánek s.r.o.
  3. Ibis hotel Plzeň / Kateřinská hotel s.r.o.

Kategorie Podnikatelský sektor – nad 250 zaměstnanců:

  1. Gerresheimer Horšovský Týn spol. s r.o.
  2. Plzeňský Prazdroj, a.s.
  3. Škoda JS a.s.

Přihlásit do soutěže se mohly všechny podnikatelské subjekty a subjekty veřejného sektoru, které působí na území Plzeňského kraje, vyplněním přihlášky a dotazníku v období března a dubna. V květnu pak proběhlo hodnocení.

Cílem soutěže je ocenit veřejný sektor (tj. neziskové organizace, obce, školy, nemocnice aj.) a podnikatelský sektor, který je v Plzeňském kraji aktivní na poli společenské odpovědnosti. Obecným cílem soutěže je iniciovat zájem organizací o principy společenské odpovědnosti, charakterizované především zvýšeným zájmem o problematiku životního prostředí a sociální odpovědnosti.

Třetí ročník Ceny hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost 2015 vyhlásil Plzeňský kraj ve spolupráci s Regionální hospodářskou komorou Plzeňského kraje a Radou kvality ČR. Cena hejtmana kraje za společenskou odpovědnost ideově vychází z Národní ceny ČR za CSR a udržitelný rozvoj.

 

Zdroj: Tisková zpráva – Cena hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost 2015 má své vítěze, Plzeňský kraj