Firmy, neziskovky, živnostníci, ale také školy a obce se mohou hlásit do soutěže o Cenu hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost. Dobrovolné uplatňování zásad společenské odpovědnosti přináší konkurenční výhody a je pozitivně vnímáno jejich okolím.

Chceme ocenit organizace, které do svých každodenních činností zahrnují zájmy regionální, sociální, environmentální a lidskoprávní. Být společensky odpovědný je skvělým nástrojem k budování dobrého jména ve společnosti a zároveň vede ke zvýšení konkurenceschopnosti. Proto oceníme ty firmy, obce, organizace a další subjekty, které tento odpovědný přístup aplikují ve své práci,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Letos jde o druhý ročník soutěže, jejímž garantem je Rada kvality ČR při MPO. Smyslem je poukázat na to, že společenská odpovědnost vede k udržitelnému rozvoji a zároveň zvyšuje prestiž organizací, které se orientují na tuto problematiku.

„První ročník soutěže v loňském roce ukázal, že uplatňování principů společenské odpovědnosti není v Olomouckém kraji neznámým tématem. Svědčí o tom množství přihlášených soutěžících a jejich precizně vyplněné hodnoticí dotazníky. Věřím, že se v letošním roce seznam přihlášených ještě rozroste a budeme moci ocenit další společensky odpovědné podniky, organizace i obce z našeho regionu,“ uvedl Jan Šafařík, krajský náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.

Bližší informace k průběhu soutěže a podmínkách naleznete na stránkách www.cenykraje.cz pod dlaždicí společenská odpovědnost.

Zájemci se také mohou zúčastnit bezplatných online seminářů, kterými provede manažerka společenské odpovědnosti.

Zdroj: www.olkraj.cz