Jménem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR si Vás dovolujeme pozvat na konferenci z cyklu konferencí „za pět minut dvanáct“.
Akce se koná za finanční podpory Rady kvality ČR a můžete ji sledovat online ZDE.
Program:
11:45 – 11:55 – Přihlašování účastníků
11:55 – Slavnostní zahájení
– Silvana Jirotková, náměstkyně ministra, MPO a předsedkyně Rady kvality ČR
– Tomáš Prouza, prezident SOCR ČR
12:10 – Panel 1: Green Deal a pozice ČR k problematice potravinového odpadu
- Martin Štěpánek, ředitel Odboru potravinářského, Ministerstvo zemědělství: Green Deal a problematika plýtvání potravinami z pozice MZe
- Iveta Bošková, ÚZEI: Příprava ČR na reporting potravinových ztrát
- Tomáš Martoch, ECR Group: Aktivity ECR k omezování potravinového odpadu – návrhy globálních řešení
- Tomáš Prouza, SOCR ČR: Obchodníci v ČR: darování potravin a udržitelnost systému
- Anna Strejcová a Denisa Rybářová, Zachraň jídlo: Jak darovat zbylé pokrmy z jídelen
- Václav Stárek, Asociace hotelů a restaurací ČR: Food waste – metodika k omezování potravinových odpadů v pohostinství
- Ondřej Černý, EFG Rapotín: Efektivní koncové řešení pro skutečný potravinový odpad
13:40 – 14:00 Moderovaná diskuze
14:10 – Panel 2: Způsoby využití potravinových přebytků jako cesta k eliminaci potravinového odpadu
- Veronika Láchová, ředitelka ČFPB: Využití potravinových přebytků jejich nejefektivnějším způsobem – to je za účelem jejich přímé lidské spotřeby
- Ján Kondáš, ředitel komunikace, Tesco Stores ČR: Různé aspekty potravinového odpadu a jeho eliminace jako součást udržitelného podnikání
- Petr Baudyš, Penny Market: Strategie diskontéra při řešení problematiky vzniku potravinového odpadu
- Martina Černá a Peter Daňo, Albert ČR: Trajektorie omezování plýtvání potravinami na úrovni prodejen Albert
- Vojtěch Havránek, TitBit: Alternativy využití nestandardního ovoce a zeleniny při jejich konverzi na kvalitní výrobky
- Daniel Gerbel, Technopek: Možný způsob využití pečiva a OZ pro konverzi potravinových přebytků – patentovaná technologie
15:40 – 16:00 Moderovaná diskuze a závěr