Rekonstrukcí či modernizací projde každým rokem desítky až stovky prodejen, které jsou provozovány českými a moravskými spotřebními družstvy Skupiny COOP. Cílem rekonstrukcí je zlepšení nákupního zážitku zákazníků, zvýšení pohodlí při nakupování či snížení spotřeby energie. Prodejny tak často projdou významnou designovou i koncepční obměnou. Podrobněji bychom rekonstrukce rádi představili na následujících dvou prodejnách, které jsme vybrali jako příklad jedněch z mnoha modernizací prodejen, které byly realizovány v posledních týdnech a měsících.

Nový koncept představila prodejna Konzum v Žamberku, která svou přestavbu zaměřila na nabídku regionálních produktů ve své nové sekci „Konzum s chutí – Speciality nejen z našeho regionu“. V sortimentu prodejny tak zákazníci nově najdou například výrobky z mléčných farem z regionu, výrobky z medu a medovinu, nabídku regionálního ovoce a zeleniny či Pivotéku řemeslných pivovarů z regionu. Novou součástí prodejny je také kavárna (Cafe Konzum), která nabídne široký sortiment zákusků, čokoládových pralinek, chlebíčků, salátů či speciální lámanou růžovou čokoládu.

Jako druhý příklad vybíráme prodejnu COOP TIP v Berouně, kde bylo záměrem vytvořit nový koncept určený primárně pro městské prostředí. Prodejna tak jednak umožní rychlý plnosortimentní nákup, tak třeba i možnost posezení v bistru a využití dětského koutku. Prodejna je zároveň v souladu se současným trendem prezentace zboží, kde kombinace tmavších barev a kvalitního osvětlení umožňují skvělou vizibilitu zboží. A jak dodává ředitelka COOP Hořovice Lubica Černá: „Věříme, že s tímto novým konceptem dokážeme uspět i v silně konkurenčním městském prostředí“.

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) sdružuje 47 spotřebních družstev, která provozují dohromady cca 2 500 prodejen, a tvoří tak největší síť prodejen potravin v České republice. Od roku 2020 nově i s online službou E-COOP a 24 automatickými výdejními místy.

Mgr. Lukáš Němčík

SČMSD – Skupina COOP