21. září 2015 na Summitu o udržitelném rozvoji světa v New Yorku, Organizace spojených národů (OSN) oficiálně přijala Agendu pro udržitelný rozvoj 2030, která obsahuje i 17 Cílů udržitelného rozvoje (SDGs = Sustainable Development Goals). U příležitosti prvního výročí přijetí SDGs, vydala Národní síť Global Compact Česká republika za podpory Rady kvality ČR a ve spolupráci s Českou podnikatelskou radou pro udržitelný rozvoj unikátní příručku SDG Compass. Průvodce pro udržitelné podnikání v souladu s globálními cíli.

Příručka SDG Compass vysvětluje, jakým způsobem se SDGs dotýkají podnikatelského světa, a nabízí firmám nástroje a znalosti, které jim pomohou začlenit globální cíle do jejich podnikových strategií. Příručka obsahuje pět kroků, které firmám umožní maximalizovat jejich příspěvek k naplnění SDGs. Firmy tak mohou v závislosti na tom, jak dalece se jim již podařilo začlenit udržitelnost do své základní podnikové strategie, pomocí těchto pěti kroků nastavit své aktivity v souladu s principy SDGs.

SDG Compass byl vyvinut převážně pro velké společnosti, malým a středním podnikům a dalším organizacím však může sloužit jako cenný zdroj inspirace. Online verzi průvodce v českém jazyce zobrazíte pod odkazem zde.

Tištěnou verzi publikace si můžete vyzvednout v sídle Asociaci společenské odpovědnosti (Impact Hub Praha) koncem září nebo na nadcházejících akcích.